Ylonz 2010

 

Ylonz'X

"Stop, Ylonztime!"

Arrangörerna

TF-lagen August Snorr och Vollmar van der Schtaad kom 2009 i mål med samma sluttid som bästa TF-lag, men eftersom August Snorr arrangerat Ylonz 2008 arrangerades Ylonz'X av Vollmar van der Schtaad med hjälp av Gillis, Jekku och Petter L.
(kontakt: vollmar ät ylonz punkt fi)

 

Rutten

Ylonz 2010 gick av stapeln 10.4. får Soc&Com:s ny faciliteter på Snellmansgatan.
Tipslappen guidade sedan deltagarna genom Helsingfors till Otnäs där målgången ägde rum vid Amphin. Till tipslappen hörde även en liten kub, designad av Ernö Rubik samt två Monopol sedlar.
Krogarna som besöktes på vägen var:
Juttutupa - Berghäll
Sir Olavi - Lill-Hoplax
Kalevan Krouvi - Kampen
Ralli - Rönnbacka
Windsor - Böle
Ugly Duckling - Kasberget

Lagen

Detta var världen - hittills - största Ylonz med 172 startande lag fördelade på 87 lag i herrklassen, 84 i dam- och ett cigarrskrå lag.

 

Vinnarna

 

Det överlägset snabbaste laget var herrlaget Stuvarna, som var ett TF-lag och arrangerar Ylonz 2011. Deras tid var 3:21. Bäst i damklassen var Drink Ladies och cigarrskråets primus prestation utfördes av Amber Lilium. Arrangörerna premierade även ett dam- och ett herrlag (Grannies resp. Norsen reunion) för bästa utstyrslar.
Hela resultatlistan
ExCel animation (fungerar endast i MS Windows)

 

Efterfesten

På efterfesten bjöds det på både live musik och annan underhållning. En mekanisk tjur hade ställts upp på Taket. De som var tidiga och fortfarande kunde stå roade sig under början av efterfesten med att håla sig kvar på tjuren så länge som möjligt. Vissa med mer, andra med mindre framgång.

 

Internetmaskinen


År 2010 införskaffades Ylonz eget domän:ylonz.fi för att få lite kontinuitet i det hela. Samtidigt som de första sidorna lades upp på den nya adressen introducerades också en. Arkiv del som inte tidigare funnits med på Ylonz sidor. Arrangörerna fick mycket hjälp med att fylla dessa sidor med information av gamla arrangörer och deltagare samt folk som som hittat dit via Hufvudstadsbladets hemsidor.

Tidningarna

Under starten uppenbarade sig en fotograf från Hufvudstadsbladet. Trevligt att tidningen visar intresse för årets näst största finlandssvenska sportevenemanget. Peppar missade inte häller evenemanget detta år, men de kunde haft en journalist på plats eller med i ett lag. De östnyländska tidningarna tyckte också Ylonz var värt att nämna.